Tips & links

 

Kinderopvangmaterialen per thema

 

Ik vind het ontzettend leuk om materialen te verzamelen bij een thema. Bij een nieuw thema ga ik er altijd voor om een mooie thema tafel te maken, bij minstens 1 boek materialen te verzamelen voor interactief voorlezen, en aanvullende materialen te verzamelen voor bijvoorbeeld de zandtafel, de lichttafel of de bouwhoek.
Dit kost altijd best veel tijd.
Op deze pagina wil ik jou inspireren met mooie materialen, passend bij verschillende thema’s. Als je op de link klikt ga je direct naar een webshop waar je deze materialen kunt kopen. Dat scheelt je veel tijd.

Veel plezier met rondneuzen op deze pagina!

Achter sommige links zit een affiliate linkt (bijvoorbeeld via TradeTracker). Het product kost jou niks extra’s.
Ik krijg alleen een kleine commissie als jij via deze link een product koopt. Dit geeft mij weer de mogelijkheid om meer leuke materialen voor jou te verzamelen per thema.

Herfst

Interactief voorlezen

In dit mooie boekje vinden Luuk en Lotje een egeltje. Ze gaaan voor dit egeltje een nestje maken. Dit boek maak je interactief door dit leuke egeltje er bij te gebruiken. Laat de kinderen na afloop van het verhaaltje zelf ook een nestje bouwen voor het egeltje. Gebruik hierbij zelf gezochte bladeren  en takjes. Je kunt dit doen in de bouwhoek, op de thematafel of in de zandtafel.

Dit iconische boekje over de spin die het te druk heeft wordt extra leuk met deze spin-handpop. Leuk bij thema herfst. Ga na het lezen van dit boekje met de kinderen spinnenwebben knutselen, of naar buiten echte spinnenwebben zoeken.

Thema tafel

Het merk Tender leaf toys heeft een aantal sets met prachtige houten bosdieren, die op een speeltafel met het thema Herfst niet mogen ontbreken.
Klik op de afbeelding om de set te bestellen. Als je zoekt op ‘bosdieren’ kom je nog meer mooie sets tegen. Houten speelgoed kost iets meer, maar het heeft een prachtige uitstraling en gaat heel lang mee.

En het leuke van deze set is dat je de dieren los kunt gebruiken om mee te spelen, maar dat je ook het stapelspel kunt doen.

Sensorisch materiaal

Waterwereld

Interactief voorlezen

De boekjes van de mooiste vis van de zee zijn prachtig, maar hebben soms wel veel tekst. Dit boekje is wat makkelijker te lezen. Helaas heb ik er geen knuffel bij gevonden, maar hier kun je wel een patroon vinden zodat je zelf een mooiste vis van de zee kunt maken. Of misschien is er wel een ouder die hier heel goed in is en dit voor je wil maken. Het boekje is leuk te combineren met de lichttafel. Lamineer doorzichtige vissen en laat de kinderen gekleurde, doorzichtige steentjes op de vis leggen als schubben (voorbeeld volgt nog).

Thema tafel

Sensorisch materiaal

Boerderij

Voorlezen

Software programma voor kinderopvang

KOV net, software voor kinderopvang
Zoek je een goed administratieprogramma voor de opvang dan moet je bij KOVnet zijn. KOVnet is zeer compleet, van de contracten en kindadministratie, tot vervoersplanning voor de BSO, koppeling met personeelsplanningssystemen, debiteurenbeheer en koppeling van boekhoudprogramma’s, tot het versturen van nieuwsbrieven, een ouderapp en nog veel meer.
Naast dat het programma heel compleet is, is KOVnet ook nog eens een super leuk bedrijf. KOVnet blijft steeds doorontwikkelen en wordt daardoor steeds uitgebreider. Heb je een vraag, dan word je snel en vriendelijk geholpen.

Klanten van Start Kinderopvang komen in aanmerking voor €100,- korting op de eenmalige aanmaakkosten. Wil je hiervan gebruik maken, stuur me dan even een mailtje, dan leg ik je uit hoe je deze korting kunt ontvangen.

Informatie:

Het is belangrijk om goed op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen binnen de kinderopvang.
Deze sites zijn heel handig om regelmatig te bezoeken:

Kinderopvang werkt geeft veel handige informatie, bijvoorbeeld over opleidingseisen voor pedagogisch medewerkers.

– Wil je weten of een diploma voldoende is om op de dagopvang of BSO te werken, gebruik dan de diploma check van kinderopvang werkt.

Kinderopvang totaal is een site waar je veel informatie vindt over de nieuwste ontwikkelingen binnen de branche kinderopvang.

BOINK is de belangenvereniging voor ouders en oudercommissies. Elke kinderopvangorganisatie moet een oudercommissie hebben Op deze site kun je veel informatie vinden over wat een oudercommissie kan doen, waar je een OC advies over moet laten uitbrengen en hoe je de OC kunt oprichten.