Januari is toch wel de maand van de goede voornemens, de nieuwjaarsintenties. Heb jij plannen voor 2023? Wat ga jij doen om dit jaar een heel fijn jaar te maken? Welke dromen wil jij realiseren in 2023?

In het boekje ‘ Ik geef je geluk’ van happinez, een cadeautje van een collega, kwam ik een mooi stuk over ‘geluksvogels’ tegen.

Geluksvogels blijken 4 levensprincipes te hanteren:
1. Zij maximaliseren hun mogelijkheden, staan open in de werken en zijn vaardig in het creëren, opmerken en reageren op kansen die zich voordoen.
2. Zij luisteren naar hun intuïtie en zetten zich in om hun intuïtieve vaardigheden te ontwikkelen.
3. Zij verwachten dat het geluk hen ook in de toekomst zal toelachen. Door deze verwachting zetten zij een mechanisme van selffulfilling prophecy in werking.
4. Gaat er dan wat mis, dan hebben gelukkige mensen hun psychologische technieken om een voordeel in het nadeel te vinden. Bijvoorbeeld door te bedenken hoeveel erger het had kunnen zijn.
Geluk is geen magie van de sterren, niet iets wat in de genen staat gegrift, maar een levensinstelling. En die kan iedereen zich eigen maken.

Nadat ik bovenstaand stukje las, besefte ik me dat ik een geluksvogel ben. Afgelopen jaar heb ik mijn werkzaamheden als leidinggevende van onze kinderopvangorganisatie opgegeven, om me volledig te kunnen richten op het coachen en adviseren van startende ondernemers die een eigen kinderopvang willen starten. De jas van leidinggevende paste me niet meer helemaal. Ik heb mijn eigen geluk opgezocht en dat heb ik in het coachen en adviseren gevonden.
Het was best een spannende stap, maar ik had er vertrouwen in (zie nummer 3). En Start Kinderopvang is inmiddels een groot succes geworden. Ik begeleid verschillende mensen in hun traject naar de opening van hun eigen kinderopvang. En ook de online training is een succes. Dit blijkt een hele fijne eerste stap te zijn naar eigen kinderopvang.

Voel jij je momenteel een geluksvogel? Of heb je nieuwjaarsintenties waarmee je (nog meer) een geluksvogel gaat worden?
Ben je al actief bezig met het verwezenlijken van je droom? Of vind je het nog spannend en stel je het uit?

Wat mij geholpen heeft om een echte geluksvogel te zijn, is het accepteren van hulp. Ik zag kansen en mogelijkheden, maar had nog niet de kennis en vaardigheden om de kans te grijpen. Toen ik zelf een coach inschakelde en een aantal trainingen gedaan had, had ik wel de kennis en vaardigheden en kon ik echt aan de slag met mijn droom: Theresia’s online support en Start Kinderopvang als onderdeel daarvan.
Ik gun het jou ook om een geluksvogel te worden: iemand die de kansen grijpt.