Passende begeleiding bij jouw wensen en behoeftes

 

Wil jij goed voorbereid je opvang openen?
Is je to-do-list lang en weet je niet goed waar je moet beginnen?
Kost het opzoeken van alle informatie die je nodig hebt je veel tijd?

Zeg je op één van deze vragen ja, dan kan ik je helpen!

 

Het ondernemingsplan

Om je eigen opvang te kunnen starten moet je alleerst een goed ondernemingsplan maken. En dat is een klus waar de meeste (aanstaande) ondernemers al vast lopen. Met name het financiële gedeelte is niet eenvoudig om in een ondernemingsplan te zetten.

Om je eigen opvang te kunnen starten moet je allereerst een goed ondernemingsplan maken. En dat is een klus waar de meeste (aanstaande) ondernemers op vast lopen. Met name het financiële gedeelte is niet eenvoudig om in een ondernemingsplan te zetten.

Om jou daarmee te helpen heb ik deze online training gemaakt.
De training bevat een uitgebreid format voor een ondernemingsplan, specifiek gericht op de kinderopvang, wat je in kunt vullen voor jouw situatie. Daarnaast worden er in verschillende lessen de onderwerpen uit het ondernemingsplan toegelicht en uitgelegd. Met name de financiën krijgen veel aandacht, omdat dit voor de meeste ondernemers het meest ingewikkeld is.

Na het doorlopen van deze training heb je een ondernemingsplan gemaakt wat een helder beeld geeft van de kansen en mogelijkheden van jouw te openen kinderopvang. Hiermee kun je bijvoorbeeld een financiering bij een bank aanvragen.

Een hele mooie aanzet om te beginnen met een ondernemingsplan. Duidelijk en gestructureerd met een heldere uitleg.
Het format geeft meer dan voldoende ruimte om ook nog eigen input hierin te verwerken.
Dit ondernemingsplan geeft aan investeerders een helder inzicht in de plannen en cijfermatige onderbouwing.

Gerard Tooten

Financieel expert

De vervolgstap: de online training ‘ van idee tot start’

 

De ideale manier om overzicht te krijgen in de te nemen stappen en alle informatie en kennis tot je te nemen is de online cursus ” deel 1: van idee tot start”.


Deze online cursus is bedoeld voor ondernemers die willen gaan starten met hun kinderopvangonderneming en op een makkelijke, maar kwalitatief hoogwaardige manier willen leren wat je allemaal moet doen om te zorgen dat je kunt starten met je opvang.
In deze online training gaan we stap voor stap aan de slag met alles wat geregeld moet worden voor de LRK-registratie aangevraagd kan worden. Daarnaast kijken we naar de inrichtingseisen en we doen de voorbereiding op de GGD -inspectie. Ook gaan we kijken wat er allemaal geregeld moet worden op administratief vlak voor de komst van de kinderen en ouders. En je leert alles rondom het aannemen van personeel.

Coaching

 

Elk proces van idee tot de start van de kinderopvang verloopt anders. Door middel van coach gesprekken via teams help ik je met de vragen die je tegenkomt in jou proces. Zo kan ik bijvoorbeeld mee denken over de diensten die je gaat leveren, meekijken met de inrichting van de ruimtes en de groepsindeling, met jou sparren over het personeelsbeleid en nog veel meer.
Een combinatie van de online training met coaching is het meest ideaal, maar het is ook mogelijk om losse coaching in te kopen. Losse coaching kost € 55,- per uur excl. btw.

Handboek

 

De online cursus geeft je kennis over de stappen die je moet doen. Ook ontvang je checklisten voor je pedagogisch beleidsplan en je beleidsplan Veiligheid en Gezondheid. Hiermee kun je in principe deze beleidsplannen zelf maken.
Toch is het nog veel werk om deze beleidsplannen en de andere documenten en formulieren die nodig zijn te maken.
Het is een hele klus om alle verplichte informatie op een logische manier in de beleidsplannen te verwerken en daarnaast ook nog je visie goed weer te geven.
Start Kinderopvang biedt een handboek aan waarin alle beleidsplannen, protocollen en formulieren staan die je nodig hebt.
Je hoeft hier alleen je eigen gegevens in te voeren en te kijken welke stukjes voor jouw organisatie van toepassing zijn en deze eventueel iets aan te passen.
Dit scheelt je vele uren werk!
En je weet ook zeker dat alles aan de eisen voldoet. Alle documenten zijn jarenlang gebruikt in de kinderopvang en doormiddel van feedback van pedagogisch medewerkers geoptimaliseerd.

Het handboek kost € 825,- excl. btw.
Je ontvangt hiervoor de beleidsdocumenten en formulieren voor de dagopvang OF de BSO.
Wil je de beleidsdocumenten en formulieren voor de dagopvang EN de BSO, dan betaal je € 200,- extra.

Het handboek is ook te combineren met coaching en de online training (zie hieronder het VIP -pakket). In dit combi-pakket heb je alle succes-elementen bij elkaar voor een hele gunstige prijs.

Begeleidingspakket VIP

Wil je optimale begeleiding en zeker weten dat je alles goed voor elkaar hebt als je gaat starten? Kies dan voor het VIP pakket.
Naast de online training en de coaching (4 uur individuele coaching) biedt het VIP-pakket een handboek met alle beleidsdocumenten en formulieren die je nodig hebt en online mailsupport.

Het handboek bestaat uit beleidsdocumenten en formulieren voor dagopvang of BSO, die je in Word of Excel krijgt toegestuurd.
Het enige wat je hoeft te doen is de documenten door te lopen en aan te passen aan de situatie van jouw kinderopvang.
Met het handboek in huis voldoe je (bij het goed toepassen van de documenten) aan alle eisen van de wet-en regelgeving.
Daarnaast zijn de documenten in de praktijk getest en zijn ze prettig om mee te werken en sluiten ze goed aan bij de praktijk.

De aanschaf van het handboek scheelt je ontzettend veel tijd. Beleidsdocumenten zoals het ‘pedagogisch beleid’ en het ‘beleid veiligheid en gezondheid’ zitten in dit handboek.
Maar ook alle andere  documenten die te maken hebben met pedagogiek, veiligheid, personeel en organisatie zitten in dit handboek.
Wil je een zowel dagopvang als BSO aan gaan bieden, dan betaal je € 200,- extra en krijg je de documenten voor beide opvangsvormen.

Maak gebruik van de ideale combinatie van zelfstudie, coaching en het handboek.

De meeste ondernemers starten met de online training, waarin je alles leert wat je moet weten als je een kinderopvang wilt starten.

De coachmomenten kun je zelf inplannen, op de momenten dat jij daar behoefte aan hebt. En korte vragen kun je via de mail stellen, zodat je snel antwoord hebt en weer verder kunt.

Tijdens het beginstadium kun je het ‘pedagogisch beleidsplan’ en het ‘beleid veiligheid en gezondheid’ uit het handboek aanpassen naar jouw situatie.
In een later stadium volgen dan de andere documenten uit het handboek.

Ook kun je deelnemen aan een besloten facebookgroep. Hierin zitten allemaal ondernemers die werken met een pakket van Start Kinderopvang. De facebookgroep is bedoeld om elkaar te inspireren en elkaar tips te geven. Ik deel zelf ook tips in deze facebookgroep.

 


Overige vormen van advies en begeleiding

 

Naast de begeleidingspakketten en losse coachgesprekken kan ik je ook op de volgende gebieden ondersteunen:

– Het ontwerpen van een logo
– Het maken van een website
– Pedagogisch coach voor de meewerkende ondernemer en het team van pedagogisch medewerkers (in de provincies        Friesland, Groningen, Drenthe, Flevoland en Overijssel)
– Trainingsavond voor personeel over pedagogisch beleid ter voorbereiding op de start (in de provincies Friesland, Groningen, Drenthe, Flevoland en Overijssel)
– Je eigen social media afbeeldingen en poster, flyer en folder maken met Canva d.m.v. de online training ‘Canva leren gebruiken voor je (online) zichtbaarheid’.

 

Aanbod voor een reeds gestarte kinderopvang

 

Start Kinderopvang heeft ook een aanbod voor reeds gestarte kinderopvangorganisaties. 
We bieden een pakket met draaiboeken voor inspirerende teambijeenkomsten.
Daarnaast is het ook mogelijk om een pedagogische training op maat te maken voor jouw kinderopvang (met jouw pedagogische visie en de onderwerpen die jij belangrijk vindt).