De laatste tijd heeft Start Kinderopvang er weer veel nieuwe nieuwsbrieflezers bij gekregen. Veel mensen spelen met de gedachten om een kinderopvang te gaan beginnen.

Een deel van deze lezers vinden de kinderopvang een goede branche om in te investeren, omdat er momenteel zoveel wachtlijsten zijn. Een ander (gelukkig groter) deel van de lezers werkt in de kinderopvang en ziet dat er bij sommige organisaties nogal wat verbeterpunten zijn. Zij hebben een groot hart voor kinderen en denken er over om zelf een kinderopvang op te gaan starten op de manier zoals zij voor ogen zien hoe kinderopvang zou moeten zijn.

Ben jij zo iemand die droomt over een super fijne plek voor kinderen, waar ouders hun kind met een gerust gevoel achter laten en de medewerkers zich gewaardeerd voelen?
Dan wil ik tegen jou zeggen: GA ER VOOR! De kinderopvangbranche heeft mensen zoals jou nodig!
Als pedagogisch medewerker, maar vooral als kinderopvangondernemer kun je echt het verschil maken voor kinderen en hun ouders.

Bevlogen ondernemers, die vanuit de liefde voor het vak hun opvang opzetten, zijn niet altijd een ster in het zakelijke gedeelte. Maar laat dat je droom niet in de weg staan!
18 jaar geleden ben ik zelf ook met een opvang begonnen en had ik geen idee wat er allemaal bij kwam kijken, naast het begeleiden van de kinderen. Ik heb hierbij hulp gezocht en heb veel dingen geleerd. In het begin van het traject was de hulp redelijk intensief (ik heb een training gedaan bij een organisatie die inmiddels is opgeheven) en later had ik alleen zo nu en dan nog contact met een coach en met andere ondernemers. Na een aantal jaar hebben we ook besloten dat we zonder deze hulp konden en zijn we helemaal op eigen benen gaan staan.

De boodschap die ik in deze blog mee wil geven is dat je, om je droom te kunnen waarmaken, zelf stappen moet nemen. Een goede eerste stap kan zijn om hulp te vragen aan een coach of adviseur of een training te gaan doen. Die eerste stap is het moeilijkst. Als je deze uitstelt, dan is de kans aanwezig dat je je droom helemaal niet gaat waarmaken. Want er is altijd wel een reden te bedenken waarom het op dat moment niet zo handig is. Het perfecte moment (qua timing in je privรฉ leven) komt misschien wel nooit. Dus neem die eerste stap NU.

Eenmaal de eerste stap gezet, dan zijn de vervolg stappen wat makkelijker. Een gesprek met een coach kan bijvoorbeeld een goede stok achter de deur zijn om een aantal acties te doen. Een training geeft je kennis en inzichten waardoor je de vervolgstappen met veel meer zelfvertrouwen tegemoet ziet en ze dus ook sneller zet.

Lieve, bevlogen (toekomstig) ondernemer: pak vandaag eens een momentje rust, doe je ogen dicht, en stel jezelf eens voor in je eigen kinderdagverblijf of BSO. Besef je hoeveel kinderen en ouders je heel blij kunt maken met zoโ€™n fijn plekje. En hoe blij je zou zijn met de vrijheid die het ondernemerschap te bieden heeft. Jij kan echt het verschil gaan maken. Ga er voor en neem vandaag de eerste stap.

 

Wil je eens met mij kennismaken en sparren over welke stap jou eerste stap zou kunnen zijn?
Stuur een mail naar info@theresiasonlinesupport.nl en geef me 3 data/tijdstippen waarop we zouden kunnen afspreken via teams om hierover te kletsen.

Wil je meer weten over de online training, omdat jouw ideale eerste stap het vergaren van kennis is? Kijk dan eens hier.

Wil je eerst mij wat beter leren kennen, om te kijken uit wat voor hout ik gesneden ben en of jij en ik wel een match zijn? Volg me op facebook of instagram.

Ik wens je een hele fijne dag, met hopelijk een momentje om even stil te staan bij je droom en de te nemen stappen.

Groetjes Theresia