De herfst komt er weer aan!
De bomen beginnen weer te verkleuren en de temperatuur daalt weer. En er valt weer wat meer regen.

De regen zorgt voor waterplassen en dit kan wel eens voor een uitdaging zorgen tijdens het buitenspelen. Want je wilt niet dat de kinderen op je dagverblijf allemaal binnen 5 minuten een natte broek hebben.

Binnen blijven is geen optie, want het is super belangrijk dat kinderen lekker buiten kunnen spelen. De kinderen verbieden om in de waterplas te gaan is ook erg lastig. Je moet er dan als een politieagent bij gaan staan en dat is toch echt niet wat je wilt.

Je kunt er daarom het beste voor zorgen dat je de kinderen goed kunt kleden. Als ze allemaal een regenpakje en laarzen aan hebben, dan kunnen ze zonder gevaar van nat en koud worden heerlijk buiten spelen.

Want zeg nou zelf: Wat is er nou leuker dan lekkker stampen in de plassen?

Je kunt ouders vragen om laarzen en een regenpakje mee te nemen, maar je kunt het als kinderopvang ook zelf verzorgen. Dit is dan een extra service die je biedt. Je voorkomt hiermee dat ouders het vergeten en een kind niet in de plassen kan spelen.
Of je doet een combinatie: je vraagt ouders laarzen en een regenpakje mee te geven en zorgt zelf ook voor een aantal reserve laarzen en regenpakjes.

Regenpakjes uit 1 geheel zijn ideaal. Vooral als ze gevoerd zijn. Dan hoef je gedurende een groot deel van het jaar geen jasje er onder aan te doen.

Een webshop waar je super leuke en prettige waterproof softshell regenpakken kunt kopen is iELM. Deze pakken zijn er in hele leuke designs.
Klik op onderstaande button om naar de site te gaan. En vergeet vooral niet om even op de sales pagina te kijken want ze hebben regelmatig mooie kortingen op deze gave regenpakjes.

Veel plezier met het buitenspelen met de kinderen! Enneh… vergeet niet zelf ook je laarzen en een regenbroek mee te nemen, zodat je zelf ook lekker mee kunt spelen in de plassen ๐Ÿ™‚