Aanbod voor bestaande kinderopvangen.

 

 

Online training deel 2: het eerste jaar van je opvang

Als je net gestart bent met je kinderdagverblijf of BSO dan moet er, met name in het eerste half jaar, ook veel geregeld worden. In deel 2 van online training: ‘het eerste jaar van je opvang’ leer je wat je allemaal moet doen om de inspectie van de GGD (binnen 3 maand na opening) goed door te komen en wat er allemaal nog meer geregeld moet worden om aan alle wetgeving te voldoen (denk aan de oudercommissie, een personeelsvertegenwoordiging, je prijsbepaling voor volgend jaar, etc.). Ook krijg je tips over het leidinggeven aan een team en de kwaliteitsbewaking binnen jouw kinderopvang.

Deze training kost € 297,- excl. btw.

Inspirerende programma’s voor teamcoaching

Teamcoaching is ontzettend belangrijk. Een interessant en goede teambijeenkomst kan ervoor zorgen dat alle neuzen dezelfde kant op wijzen. Ook kan het zorgen voor inspiratie en een positieve werkflow. Het creëert een gedeelde visie en misse, waardoor het team gezamenlijke doelen kan stellen en nastreven.

Maar als pedagogisch coach of leidinggevende heb je niet altijd de tijd en inspiratie om een interessante en interactief programma in elkaar te zetten. Ook kan de inspiratie voor een geschikt onderwerp soms ontbreken.

Hiervoor heeft Start Kinderopvang een pakket met inspirerende programma’s voor teamcoaching gemaakt.
Het pakket bestaat uit 12 programma’s die je zelf kunt aanpassen en aanvullen (hoeft niet, mag wel).
Elke programma is goed voor een bijeenkomst tussen de 1,5 en 2,5 uur.
Je krijgt altijd een draaiboek en kan er gebruik gemaakt worden van een powerpoint presentatie en/of hand-outs, formulieren, inspiratielijsten en nog veel meer.

Momenteel staan er 11 programma’s online, het laatste programma komt op korte termijn (uiterlijk mei 2024) beschikbaar.

Koop nu het pakket met inspirerende programma’s voor teamcoaching voor een actieprijs van € 119,-
De  prijs wordt per mei (als ook het laatste programma online staat)  € 139,-
(maar jij hoeft niet bij te betalen, jouw prijs blijft € 119,-)

De volgende onderwerpen komen sowieso in de programma’s:
– Dilemma spel over pedagogische visie
– Positief begeleiden
– Signaleren van mogelijke kindermishandeling
– Feedback geven en ontvangen
– Kernkwaliteiten en kernkwadranten
– Inrichting: uitdagende spelmaterialen en speel hoeken
– Open einde materiaal en loose parts
– Het noodplan-spel
– Teamdoelen maken
– Risicovol spel
– Communiceren met ouders
– Beleid Veiligheid en Gezondheid

 

Training over ‘open einde materiaal en loose parts’

Deze training is bedoeld voor pedagogisch medewerkers van peutergroepen, verticale groepen of BSO groepen.

De training kan op locatie gegeven worden (op locaties maximaal een uur rij-afstand van mijn woonplaats, vraag gerust naar de mogelijkheiden).

Tijdens deze training ga ik het team van pedagogisch medewerkers inspireren op het gebied van open einde materiaal en loose parts. Kort komt aan bod waarom het werken met deze materialen zo goed voor de ontwikkeling van kinderen is. Daarna gaan we lekker aan de slag. Ik neem veel voorbeeldmaterialen mee, zodat de pedagogisch medewerkers veel ideeën op doen.
Na deze training zullen ze gegarandeerd (meer) aan de slag willen met open einde materiaal en loose parts en gaat dit de kinderen van jouw opvang heel veel speelplezier opleveren.

Een offerte voor deze training kan worden opgevraagd via info@startkinderopvang.nl

 

Op maat gemaakte online training voor jouw pedagogisch medewerkers

Wil jij een stevige pedagogische basis voor jouw teams?
Maak dan in samenwerking met Start Kinderopvang een online training specifiek voor jouw organisatie.

Per groep (baby/dreumes/peuter/BSO/verticaal) maken we een training met onderwerpen die jij belangrijk vindt.
Start Kinderopvang zorgt voor een basis (vanuit jouw pedagogische visie) en jij vult aan met onderwerpen die belangrijk zijn voor deze stevige basis.

Deze online training is ideaal voor het inwerken van nieuwe medewerkers. Maar ook voor medewerkers die al een tijdje bij je werken is het goed om de kennis en de visie van de opvang weer eens op te frissen.
Elke online training bevat een eindopdracht, zodat je zeker weet dat je pedagogisch medewerkers actief de training volgen.

Doordat de pedagogisch medewerkers de training zelfstandig volgen scheelt dit jouw en de pedagogisch coach enorm veel tijd.
Als de basiskennis aanwezig is kan er veel meer diepgang in de coaching gebracht worden.

Het maken van de online training is maatwerk. De online training is al te koop vanaf € 449,-. Afhankelijk van de aanpassingen die aan de basis-training gedaan moeten worden en het aantal mensen wat tegelijk moet kunnen inloggen kan de prijs hoger worden.

De online training is, eenmaal gekocht, onbeperkt te volgen. Eventueel kunnen er na verloop van tijd (met bijbetaling) aanpassingen in gedaan worden, zodat de informatie in de training altijd up to date blijft en je de training lang kunt blijven gebruiken.

Wil je meer informatie over deze op maat gemaakte trainingen? Stuur me dan even een mailtje, dan neem ik contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.